Spenótos penne aszalt paradicsommal

Spenótos tésztaszósz

Talán a spenót kevesek kedvence - legalábbis főzelék formájában. Én sem rajongok érte - persze azért nem tolom arrébb a tányért, ha az kerül az asztalra. A spenótos tésztát viszont kifejezetten szeretem. Ma kevés időt tudtam rászánni a főzésre, viszont szerettem volna valami - viszonylag... - egészségeset kreálni, így hát körbenéztem kis konyhámban, mi az, amiből dolgozni tudok. A hűtőmből általában nem fogy ki a főzőtejszín, a szekrényben állandó albérlő a hagyma és a penne tészta, a fagyasztóban pedig ott lapult egy szép adag csirkemell egy zacskó mirelit spenót társaságában... Nos, egyértelmű volt számomra, hogy a sors úgy akarja, ma spenótos penne legyen az estebéd. Főzés közben jutott eszembe, hogy még van tartalékba egy kis aszalt paradicsom, így azt is felhasználtam. És most következzen a recept:

Hozzávalók:

  • 7-8 gombóc fagyasztott spenót
  • kockázott bacon
  • 1 nagy csirkemell filézve
  • 1 fej lilahagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 330 ml főzőkrém
  • néhány szem aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2-3 csipet só
  • 2-3 adag penne tészta

Elkészítés: A kockázott bacont - igazság szerint nálunk a szalonnát a férjem szülei biztosítják számunkra, így szerencsénkre mindig van otthon házi szalonna - felhevített serpenyőben kicsit megpirítottam. Amikor már kellő zsírt eresztett, beletettem az apróra vágott hagymát, majd a sóval, borssal fűszerezett, kockára vágott csirkemellet. A húst fehéredésig sütöttem, majd rádobtam a spenótgombócokat és két gerezd fokhagymát, melyet fokhagymanyomón átpréseltem. Egy pár percnyi párolás után hozzáadtam a tejszínt és a bazsalikomot. Egy kevés metélőhagymát is szórtam rá. Végül az aszalt paradicsomok kerültek a szószba, amiket egy kanál liszt követett. Kicsit besűrítettem, és készen is volt a vacsora. Ja, a pennét közben kifőztem... :-)