Áfonyás-kókuszos müzliszelet

müzli

Ígértem Nektek, hogy heti két-három gyorsan összedobható reggelit osztok meg. Ha a müzliszelet nem is egy klasszikusnak számító reggeli eledel, tízórai nasinak mindenképp megfelelő. Én néha reggeli gyanánt is megeszem, amikor valahova nagyon kell rohanni (tehát a szundifunkció minden előnyét kihasználtam), így legalább nem üres gyomorral hagyom el a lakást. Ennek a finomságnak nyilván ne sietős reggeleken álljatok neki; viszont előző este kb. 15 percet kell eltöltenetek az elkészítésével. 

Hozzávalók:

  • 225 g aprószemű zabpehely
  • 75 g rizsszirup
  • 125 g vaj/margarin
  • 100 g nádcukor (igazából ezt helyettesítheted sziruppal vagy mézzel)
  • 50 g kókuszreszelék (nem reklám, de nekem eddig az Aldi Happy Harvest márkájú terméke jött be a legjobban)
  • 50 g aszalt vörösáfonya
Elkészítés. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. A vajat, a cukrot és a szirupot olvaszd fel egy kis edényben (lehetőleg vastag legyen az alja), alacsony hőmérsékleten. Közben egyébként mást is tudsz csinálni, ha szükséges, nem kell ott álldogálni mellette - elég, ha néha megkavarod. Amikor már homogén szirup lett belőle, öntsd hozzá a zabpelyhet, az áfonyát és a kókuszreszeléket. Egy kis tepsit (20*30 cm kb.) bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd el benne a keveréket; alaposan nyomkodd le a tetejét. Az előmelegített sütőben süsd kb. 20-30 percig. Én fél órát hagytam bent, így jó ropogós lett. Amíg még meleg, vágj 12 szeletet belőle - miután teljesen kihűlt, könnyedén szét tudod választani őket. Légmentesen zárható dobozban napokig eláll.