Citromos-kakukkfüves alaszkai tőkehalfilé

Alaszkai tőkehalfilé

Az év első szabija elég programdúsra sikeredett, így nem sok időm maradt a konyhára. Szerdán viszont meg kellett oldanom, hogy valami finom, gyorsan összedobható ebédet készítsek magamnak. Mivel most csak magamra kellett valamit kitalálnom, kihasználtam a lehetőséget, hogy valami olyasmit egyek, ami a férjem számára abszolút mértékben a yuck kategóriába esik; másrészt stílusában sem a férfigyomor számára van "kifejlesztve".

Jó ideje igyekszem figyelni arra, hogy ne vásároljak fölöslegesen; és abból gazdálkodjak, ami már egyszer helyet kapott a konyhánkban. Ezúttal is ezt az elvet követtem, csak egy avokádóért és egy csomag fagyasztott erdei mixért tettem kitérőt az üzletbe.Ha gondoljátok, írok a jövőben egy olyan bejegyzést, ami a menütervezéssel kapcsolatos - így időt, pénzt és energiát is spórolhatsz, másrészt segít a tudatosabb életmód kialakításában. Én az Olga's Flavor Factory blogról gyűjtöttem ehhez inspirációt. Szenzációs oldal, látogassátok meg Ti is.

No de, nem is szaporítom tovább a szót. Lányok, ha nincs időtök, elfáradtatok, de nem akartok kaját rendelni, ez a Ti receptetek. Egészséges, tápláló és - szerintem - látványra is príma. Ha kevés lenne (nekem a nagy melegben pont jól esett), ehettek hozzá kuszkuszt, bulgurt vagy barnarizst.

Hozzávalók:

  • 2-3 alaszkai tőkehalfilé
  • 2-3 citromkarika
  • 1 sárgarépa
  • 1/2 avokádó
  • 1/2 kápiapaprika
  • kevés friss medvehagyma
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • pár csepp balzsamecet
  • himalájasó

Elkészítés. A halat olvaszd ki, majd néhány, durva szemű himalájasóval és kevés olívaolajjal alaposan dörzsöld be, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mehetnek rá a citromkarikák és 1-2 szál friss kakukkfű; mellé pedig a karikára vágott kápiapaprika. Csomagold be a sütőpapírba és süsd 170 °C-on kb. 15 percig. Amíg sül, párold meg a sárgarépát kakukkfűvel és kevés olívaolajjal, sóval; majd turmixold pürévé. Az avokádót vágd félbe, majd a húsát pici sóval és a medvehagymával pürésítsd. Ezek a pürék szolgálnak majd köretként. Ilyen melegben szerintem ezek ideálisnak mondhatók, hiszen nem terhelik meg a gyomrodat, és abszolút mértékben finomak, táplálóak. Persze nyilván nem kell egész nyáron bébi-trendet követni. Az átsült halat ízesítheted pár csepp balzsamecettel. Jó étvágyat ehhez a színes, pompás fogáshoz!