teljeskiőrlésű kiflik

Egy csöppet elcsúsztam ezzel a bejegyzéssel. Igazából ez a recept egyfajta módosítása annak, amit a férjem anyukája szokott készíteni nekünk, ha hazalátogatunk. Utazás előtt álltunk, így gondoltam, jól fog jönni egy kis nasi a hosszú autóút alatt.

Aszalt szilvás, fokhagymás kenyérke

Ahogy korábban Instagramon láthattátok, néhány csodás napot töltöttünk az Őrségben. Természetesen ehhez a vendéglátóink által készített házi reggeli tálak is hozzájárultak - hogy jól indulhasson a nap. Minden reggel - többek között - frissen sült házi kenyeret kaptunk, más-más ízesítéssel.

graham kenyér

Vasárnap egy nagyszerű délutánt töltöttünk el négyesben: a férjem és az anyukáink. Míg mi sétálgattunk, cukrászdáztunk, a kenyértészta otthon érlelődött, hogy másnap szuper finom, egészséges reggeli alapnak szolgálhasson.

provence-i kenyér

Tegnap Instán láthattátok a kis kenyeremet, mielőtt sütőbe került volna. Ma szeretném Veletek a receptet is megosztani. Elöljáróban annyit, hogy tényleg nagyon egyszerű. Úgy terveztem, hogy ma reggel egy bögre kávé kíséretében szép nyugodtan megírom a blogbejegyzést, de sajnos ez csak a terv volt.

bagel

Sokan azt mondják, egy lakás szép függönyöktől, kanapéra tett párnáktól, falakon lógó képektől lesz otthonos. Ez mind igaz, de azt gondolom, a sütés épp ennyire fontos ahhoz, hogy egy lakás otthon legyen - különben az IKEA kiállító termei is rendkívül otthonosak...

fahéjas kalács

A húsvét közeledtével egyre többet gondolkodom azon, mi kerüljön az asztalra. Ekkor átalában az is eszembe jut, méltatlanul elfeledkezünk arról, ezeken a napokon miről és kiről illene megemlékeznünk. Ebben az esetben nem a nyuszikra, hímes tojásokra, locsolkodásra gondolok.

{Korvapuusti} Finn fahéjas csiga

Szép jó reggelt Minden kedves errejárónak! A tegnapi nap gyönyörű hóesésre ébredtünk, így éppen ideális volt az idő arra, hogy finn fahéjas csigát süssek. Sokszor említettem, mennyire vonz a skandináv recept-repertoár.

Túrós batyu

Óvodás korom óta rendkívüli módon rajongok a túrós sütikért - persze a mascarponés finomságokat nem szorítom ki a dobogóról. Amikor csak azt a kérdést teszik fel nekem, milyen tortát, süteményt szeretnék, egyből rávágom, hogy "túrósat, természetesen".