bagel

Sokan azt mondják, egy lakás szép függönyöktől, kanapéra tett párnáktól, falakon lógó képektől lesz otthonos. Ez mind igaz, de azt gondolom, a sütés épp ennyire fontos ahhoz, hogy egy lakás otthon legyen - különben az IKEA kiállító termei is rendkívül otthonosak...

fahéjas kalács

A húsvét közeledtével egyre többet gondolkodom azon, mi kerüljön az asztalra. Ekkor átalában az is eszembe jut, méltatlanul elfeledkezünk arról, ezeken a napokon miről és kiről illene megemlékeznünk. Ebben az esetben nem a nyuszikra, hímes tojásokra, locsolkodásra gondolok.

{Korvapuusti} Finn fahéjas csiga

Szép jó reggelt Minden kedves errejárónak! A tegnapi nap gyönyörű hóesésre ébredtünk, így éppen ideális volt az idő arra, hogy finn fahéjas csigát süssek. Sokszor említettem, mennyire vonz a skandináv recept-repertoár.

Túrós batyu

Óvodás korom óta rendkívüli módon rajongok a túrós sütikért - persze a mascarponés finomságokat nem szorítom ki a dobogóról. Amikor csak azt a kérdést teszik fel nekem, milyen tortát, süteményt szeretnék, egyből rávágom, hogy "túrósat, természetesen".