epres-rebarbarbarás pite

Még sosem vettem rebarbarát - és talán nem is kóstoltam korábban. Idén alig vártam, hogy elkezdődjön a rebarbara-szezon. És vééégre! Elsőre biztosra mentem, így pitetölteléknek készítettem el. A különlegességét a fehérbor adja - amúgy nem tudom eldönteni, mennyire erőteljes az íze benne.

almás pite kardamommal

Megint egy almás süti: az egyik kedvenc fúszeremmel, kardamommal megspékelve. Azt hiszem, nyithatnánk egy almanagykereskedést, még mindig annyi pirosló jonagold van a raktárban. Szóval, ha már elborítanak minket az almák, gondoltam, megint sütök egy kis finomságot estére.

erdei gyümölcsös turmix kardamommal

Ti miért vagytok a leghálásabbak Édesanyátoknak? Én - sok más mellett, természetesen - azért, mert megszerettette velem az egészséges életmódot.

almás-mákos süti

Úgy érzem, almából sosem fogunk kifogyni... Őszintén szólva nem rajongok az almás édességekért, de muszáj felhasználnom ilyen módon is azt a töménytelen mennyiségű idaredet, amik hetek óta pihennek a raktárban.

 

müzli

Ígértem Nektek, hogy heti két-három gyorsan összedobható reggelit osztok meg. Ha a müzliszelet nem is egy klasszikusnak számító reggeli eledel, tízórai nasinak mindenképp megfelelő.

palacsinta

Tervben van egy új sorozat elindítása a Római köményen: mégpedig a reggelizéssel kapcsolatban. Az elmúlt hónapokban ezt az étkezést nagyon elhanyagoltam, és biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül ezen a téren. Reggel egy kávé - jobb esetben egy bögre tea, és irány a munkahely.

rózsás keksz

Remélem, hogy valamiféle tradíció született abból, hogy az Edymac-es barátnőmmel és a legédesebb kisséffel együtt sütünk - wow, tavaly óta akkorát nőtt, és ha lehet, még inkább el lehet olvadni tőle!

málnás-avokádós müzli

Azon kevesek közé tartozom, akik nagyon-nagyon szeretik az avokádót: magában, de azért néha jó keverni valamivel... Éppen egy hete érleltem otthon egyet a konyhámban, plusz volt egy adag málna a hűtőben. Gondoltam, mi lenne, ha csinálnék egy fincsi, gyümölcsös reggelit magamnak?

cseresznyés pite

 

Oldalak