Cukkinis zellerkrémleves

cukkinis zellerkrémleves

A tavasz számomra a krémlevesek, smoothiek, pürék időszaka - legalábbis idén mindenképp. Ennek fő oka az, hogy elég hirtelen jött el a koranyári meleg, így nem igazán akarom megterhelni a szervezetemet valami nehéz kajával. Jó, azért estefelé, amikor kicsit lehűl a levegő, még visszatérek a tartalmasabb ételekhez - a héten kell az anyag, hogy bírjam az éjszakai műszakot. Ma mindenképp meg szerettem volna ajándékozni magamat egy finom krémlevessel; volt itthon egy cukkini és angolzeller. Ebből a párosból pompás krémlevest lehet készíteni. Jó szívvel ajánlom, (akkor is) ha laktóz- és gluténérzékenységgel küzdesz, ugyanis nem kell bele semmi olyasmi, ami káros lenne a szervezeted számára. Azon túl, hogy nagyon egészséges, frissítő, rendkívül finom is. Engem most jobban felpörgetett, mint egy csésze espresso. Próbáljátok ki. 

Hozzávalók:

  • 1 salátacukkini
  • 6-7 szár angolzeller
  • 5-6 friss bazsalikomlevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/4 póréhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • díszítésnek: pirított magok, szezámolaj
Elkészítés. Kevés olívaolajon dínszteld meg a vékonyra karikázott póréhagymát. Add hozzá a feldarabolt (kb. 4-5 cm hosszúra vágott) zellerszárakat, és kevés vízzel párold félpuhára. Ekkor dobd hozzájuk a cukkiniszeleteket is. Sózd, borsozd. Amikor már elég puha, öntsd fel annyi vízzel, amennyire sűrű levest szeretnél kapni, és add hozzá a bazsalikomleveleket is. Az egészet alaposan turmixold össze. Ha nem elég sűrű, még hígíthatod kevés vízzel. Ajánlom, hogy fogyasztás előtt ízesítsd meg pár csepp szezámolajjal, ha van otthon, mivel csodálatos plusz ízt ad a levesnek - különösen akkor, ha pirított magokat is szórsz a tetejére.