Erdei gyümölcsös smoothie kardamommal

erdei gyümölcsös turmix kardamommal

Ti miért vagytok a leghálásabbak Édesanyátoknak? Én - sok más mellett, természetesen - azért, mert megszerettette velem az egészséges életmódot. Az elején nem volt könnyű, mert kisgyerekként nyilván azt akartam enni, amit a barátaimnál láttam: egészségesnek címkézett gabonapelyheket, Mc Donald's-ban vásárolt Mc menüket és egyéb borzalmakat. Aztán ahogy teltek az évek, egyre inkább kezdtünk a húgommal áttérni a tápláló, egészséges, embernek való ételekre. Ezzel együtt kezdtük felfedezni az otthon főzés örömeit is. Ebben nagyon nagy szerepet játszott Édesanyám és a Nagymamáim; ha ők nem elég kitartóak, valószínűleg még most is gyorskajákon tengődnék, és - nem mellesleg - feleségként is komoly bajban lennék, hogy mi kerüljön az asztalra. Szó, ami szó, őszintén hálás vagyok Anyának, hogy még időben feltárta előttem az egészséges életmód csodálatos kincsestárát.

E rövid kis kitérő után szeretném Veletek megosztani legújabb kedvencemet: az erdei gyümölcsös smoothie-t, amit kardamommal ízesítettem. Már egyre melegebbek a nappalok, így jól fog esni Nektek is, ha napközben hűsítő italokkal ajándékozzátok meg a szervezeteteket. Én ma edzés után annyira megkívántam egy finom, piros bogyós gyümölcsös finomságot, hogy hazafelé beugrottam venni egy csomag fagyasztott mixet és mellé egy avokádót. Ahogy hazaértem, összedobtam ezt a roppant finom, kellemes turmixot.

Hozzávalók:

  • 200 ml zabtej (mandulával a legjobb)
  • 200 g fagyasztott/friss bogyós gyümölcsmix
  • 1 mk kardamomkivonat (vagy 1 mk őrölt kardamom)
  • 1/2 érett avokádó

Elkészítés.Az általad választott növényi tejbe tedd bele a bogyós gyümölcsöket (ha fagyasztottat használsz, egy kicsit olvaszd ki a mikróban), majd alaposan turmixold össze. Ezután add hozzá az avokádót és a kardamomot. Turmixold tovább, amíg kellemes, krémes állagú turmixot nem kapsz. Édesítheted eritrittel, de ilyen melegben nem feltétlen hiányzik a túl édes íz - azt majd pótolhatod pár gombóc fagyival.