Feketeretek saláta

feketeretek saláta

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de a télből kilábalva, amikor már rügyeznek a fák, üde zöldben pompázik a táj (persze nem a belvárosban...), a szervezetem egyre csak friss zöldségekért, gyümölcsökért kiált. Nos, ennek örömére útba is ejtettem kedvenc zöldségesemet, és össze is válogattam mindenféle finomságot. Közben rájöttem, nekem nem szabad spontán elmennem a piacra, ugyanis ha nem tartok egyfajta önkontrollt, hamar egy mozgó piaci árusnak nézhetek ki... Legalábbis ha a nálam levő csomagok tartalmát nézzük. Most sem volt ez másként... ;-)

Megmagyarázom: egy héttel ezelőtt megígértem drága Férjemnek, hogy hétvégén klasszikus húsleves lesz - kacsacombból. No, ahhoz a föld kincsestárából igen sok mindenre szükségem volt a megfelelő ízkompozíció eléréséhez: sárga- és fehérrépa, édeskömény, gyömbér, zellergumó, angolzeller, vöröshagyma stb. Az eredmény: hmmm... szavakban nem lehet kifejezni.









No, de még mielőtt elkalandoznék az ízek világában, gyorsan leírom a feketeretek saláta szuper egyszerű receptjét. Köretnek is kiváló roston sült húsok mellé. Kellemes feltöltődést!

Hozzávalók:

  • 2 kisebb feketeretek
  • 1/2 karalábé
  • 1-2 szál angolzeller (elhagyható)
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2-3 ek bazsalikomos pesto
  • fűszerek: fehérbors, fokhagyma granulátum, metélőhagyma, só (és ami még jól esik)

Elkészítés. A zöldségeket vágd apró darabokra, és tedd őket egy nagy tálba. A joghurtot keverd össze a fűszerekkel és a pestoval, majd öntsd a zöldségekre. Egy-két órát érdemes várni, hogy az ízek összeérjenek.