Hagymás bab

Cimkék: 
Hagymás bab

Mivel a sütés-főzés számomra egyfajta kikapcsolódást jelent, így leginkább én sürgök-forgok a konyhánkban. Egy dolgot azonban minden alkalommal a férjem készít, s ezt soha nem is akarom átvenni tőle. Egyszerűen nagyszerű. Ez nem más, mint a hagymás bab. Bud Spencer-rajongóknak kötelező elkészíteni. :-) Az itt leírt recept egyike annak a jó néhány variációnak, amit kreálni szokott - nekem ez a személyes kedvencem. 

Hozzávalók:

  • 2 konzerv csilis bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek majoranna
  • 2 ek csemege paprikakrém
  • 1 tk őrölt paprika
  • 1-2 mk őrölt bors
  • 4-5 vékony szelet szalonna - ízlés szerint
  • 1-2 ek liszt (elhagyható)

Elkészítés: A serpenyőt felmelegítettük, majd az apró kockákra vágott szalonnát megpirítottuk rajta. Mikor már elég zsírt eresztett, és szépen megpirultak a kis darabok, kivettük, és félretettük egy tányérra. Ezután a hagyma került a serpenyőbe, amit a két konzerv bab következett: nem kell külön sózni, mert általában már "gyárilag" ízesített. Ezt követően megfűszereztük az ebédünket. Fedő alatt kb. húsz percet főztük - mivel nem volt eléggé sűrű a szósz, így egy kevés lisztet hintettünk rá. Tálalás előtt rászórtuk a szalonnát. Buon appetito!