Indiai csirkecomb

Ha eddig még nem említettem volna, nagyon-nagyon szeretem a fűszereket. Elképzelhető, hogy "tudat alatt" ezért választottam fűszert, amikor elneveztem a blogomat. Talán az ízesítők iránti "elköteleződésemet" Anyukámtól örököltem, aki rendszerint gazdagon fűszerezte az otthon tálalt fogásokat. Most az Ő receptje nyomán készítettem el ezt a finom főételt, amit az egyszerűség kedvéért "indiai csirkecomb"-nak neveztük el - a kurkuma és a curry miatt. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a finom, ízes és színes falatokat. :-)

Egyébként komoly "válságba" kerültem amiatt, hogy két irányba húz a szívem: az erősen fűszerezett fogásokat, így az indiai konyhát és a "minimalista" recepteket, így például a francia étkeket egyaránt kedvelem. Nemrég megnéztem az Élet ízei című filmet, ahol a két világ "csap össze" egymással; de végül szuper kompromisszum köttetik a két fél között. Így valamelyest én is megnyugodtam, hogy az ellentétes ízvilág szeretete nem jelenthet problémát egy szakácsnak - legyen az amatőr vagy professzionális. 

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb (én most csak felsőcombot vettem, de még szuperebb, ha egész combokat veszünk)
  • kb. 500 g natúr joghurt (3 db 175 g-os kis poharat használtam fel)
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: 1 ek petrezselyem, 1-1 tk curry, kurkuma, sáfrányos szeklice, só; 1 mk bors, szerecsendió

Elkészítés: A sütés előtti este egy nagy tálban összekevertem a fűszereket, az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát a joghurttal; majd beletettem a csirkecombokat - a szósz olyan sok volt, hogy szépen ellepte a húsdarabokat - egy éjszaka alatt megpácoltam őket. Másnap tepsibe tettem a combokat, majd 180 °C-on majd' egy órán keresztül sütöttem őket. Finom, ízletes főételt kaptam végeredményül, amit currys rizzsel tálaltam - pontosabban vittem el a munkahelyemre. :-)