Joghurtos padlizsánsaláta

Ha már ünnepnap dolgoznom kellett, gondoltam elkészítem magamnak az egyik kedvencemet, amit igazából ezer éve csináltam utoljára: joghurtos padlizsánsalátát. Igazi mami menüt kreáltam magamnak: quinoa, sült kápia paprika, papírban sült lazac és joghurtos padlizsánsaláta. Remélem, a kisfiam is majd hasonló szenvedéllyel fog viseltetni az efféle finomságok iránt - mindenesetre a szoktatást már elkezdtem. :) Ez igencsak időbarát ebéd, vacsora, és emellett tényleg szuper egészséges.

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • pár szál menta
  • 1 nagyobb doboz natúr joghurt (lehetőleg görög, ami krémesebb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 tk extra szűz olívaolaj
Elkészítés. A padlizsánt vágd apró kockákra, ízlés szerint sózd meg, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben süsd pirulásig. Eközben vágd apróra a petrezselymet, mentát, hagymaféléket. Mikor kész a padlizsán, kicsit hűtsd ki őket, majd alaposan keverd össze a joghurttal és a fűszerekkel. Pici olívaolajjal még turbózhatod. Már fogyaszthatod is.