Karfiolkrémleves

Előre bocsájtom: nem ez lesz a leghosszabb posztom. Ez a leves annyira egyszerű, annyira könnyű, hogy bármelyik sietős nap végén elkészíthető egy kellemes, egészséges vacsora gyanánt. Finom ízvilágát a fekete himalája só és a szezámmagolaj párosa garantálja. Próbáljátok ki Ti is! Egyébként javaslom, hogy szerezzetek be e két hozzávalóból, mivel rendkívül jó ízesítést adnak az ételeknek - no persze annak, amihez illik. Szerintem krémlevesekhez pompásan passzolnak.

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2-3 tk fekete himalájasó (durva szemű)
  • 1-2 tk szezámolaj
  • fokhagyma, bors, chili jalapeno, néhány zsályalevél

Elkészítés.A karfiolt kevés vízzel, sóval és zsályalevéllel párold puhára. Alaposan turmixold össze, majd hígitsd annyi vízzel, amennyire sűrű állagúra szeretnéd a levesedet. Szedd ki tányérba, fűszerezd borssal, pici chiliporral; szórhatsz rá pirított magokat is.