quiche

Először is: nagyon rosszul érzem magamat amiatt, hogy hónapok teltek el azóta, hogy nem írtam semmit a blogra. Kicsit zsúfoltra sikeredett az elmúlt pár hét.

Pizza

Tudjátok milyen régóta szeretném megosztani a kedvenc pizzareceptemet? Amióta először megsütöttem, ami körülbelül jó egy éve volt... Hogy miért húzódott ilyen soká? Nos, egyszer ki akartam próbálni, milyen az, ha sok-sok órán keresztül hagyom dolgozni az élesztőt.

Mézes-mustáros sertéskaraj

A minap rettenetesen elfáradtam, de úgy igazán... Ilyen már régen volt: csak a tennivalókra figyeltem, és nem álltam meg szünetet tartani. Biztos, hogy Veletek is volt már ilyen. Ne tegyétek! Kell a pihenés, feltöltődés, különben elkap a gépszíj, és annak könnyen "kényszerpihenő" lehet a vége.

Csirkemell pörkölt

Az ősszel a férjemmel és a szüleivel Ausztriában töltöttünk egy hetet. A vendéglátónk Júlia néni és családja voltak. Igazi ajándékot jelentett számomra, hogy élete végén én is megismerhettem ezt a kedves, kitartó, örökké vidám és aktív hölgyet.

Ha eddig még nem említettem volna, nagyon-nagyon szeretem a fűszereket. Elképzelhető, hogy "tudat alatt" ezért választottam fűszert, amikor elneveztem a blogomat. Talán az ízesítők iránti "elköteleződésemet" Anyukámtól örököltem, aki rendszerint gazdagon fűszerezte az otthon tálalt fogásokat.

Hagymás bab

Mivel a sütés-főzés számomra egyfajta kikapcsolódást jelent, így leginkább én sürgök-forgok a konyhánkban. Egy dolgot azonban minden alkalommal a férjem készít, s ezt soha nem is akarom átvenni tőle. Egyszerűen nagyszerű. Ez nem más, mint a hagymás bab. Bud Spencer-rajongóknak kötelező elkészíteni.

Svéd húsgolyók

Nem is olyan régen apukámmal és a húgommal igen gyakori vendégek voltunk az IKEA-ban - lehet, ebben gyökerezik a Svédország iránti töretlen vonzalmam.

Lazac pórés-diós bundában

Alapvetően nem szerettem a halat; pontosabban az azzal járó macerát. Ha halat ettem, állandóan attól izgultam, hogy véletlenül lenyelek egy szálkát; így inkább kerültem ezt az egészséges, ám igen bonyolult táplálékot.

Lasagne

A mai nap nagyszerűen indult; gyönyörű, napsütéses időre ébredtünk. Ráadásul szombat van, a hétvége első napja. Reggel ellátogattam a közeli piacra. Busz helyett a sétálást választottam, hogy még jobban kiélvezhessem a téli reggel első napsugarait.

A hétvégén áthívtuk a barátainkat, hogy egy délutánt együtt tölthessünk. A férjem régóta mondogatta, hogy csináljak egyszer falafelt. Arra gondoltam, most jött el az alkalom, hogy felfedezzem a falafelkészítés rejtelmeit.