spárgás spenótos quiche

Ha választani kéne a francia konyha remekei közül, én a quiche-re szavaznék. Számtalan módon variálható, pillanatok alatt kész van, és megunhatatlanul finom. Most is emellett döntöttem ebéd, vacsora gyanánt. Ezúttal a tavasz egyik legelegánsabb zöldségét választottam hozzávalónak: a spárgát.

aszalt szilvás, zsályás karaj

Egyik nap Lila Füge videói között böngésztem, amikor ráakadtam egy spéci receptre: szűzpecsenye zsályával fűszerezve. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én rengeteg inspirációt merítek gasztrovideók és -képek nézegetéséből.

Alaszkai tőkehalfilé

Az év első szabija elég programdúsra sikeredett, így nem sok időm maradt a konyhára. Szerdán viszont meg kellett oldanom, hogy valami finom, gyorsan összedobható ebédet készítsek magamnak.

Az ígéret szép szó, ha betartják... Ahogy végigpörgettem az Instagram képeimet, rájöttem, hogy tartozom Nektek egy recepttel, mégpedig azzal, amit "Pirított mandulával hintett, aszalt szilvás sertéskaraj rozmaringos sütőtökágyon" névre kereszteltem.

quiche

Először is: nagyon rosszul érzem magamat amiatt, hogy hónapok teltek el azóta, hogy nem írtam semmit a blogra. Kicsit zsúfoltra sikeredett az elmúlt pár hét.

Pizza

Tudjátok milyen régóta szeretném megosztani a kedvenc pizzareceptemet? Amióta először megsütöttem, ami körülbelül jó egy éve volt... Hogy miért húzódott ilyen soká? Nos, egyszer ki akartam próbálni, milyen az, ha sok-sok órán keresztül hagyom dolgozni az élesztőt.

Mézes-mustáros sertéskaraj

A minap rettenetesen elfáradtam, de úgy igazán... Ilyen már régen volt: csak a tennivalókra figyeltem, és nem álltam meg szünetet tartani. Biztos, hogy Veletek is volt már ilyen. Ne tegyétek! Kell a pihenés, feltöltődés, különben elkap a gépszíj, és annak könnyen "kényszerpihenő" lehet a vége.

Csirkemell pörkölt

Az ősszel a férjemmel és a szüleivel Ausztriában töltöttünk egy hetet. A vendéglátónk Júlia néni és családja voltak. Igazi ajándékot jelentett számomra, hogy élete végén én is megismerhettem ezt a kedves, kitartó, örökké vidám és aktív hölgyet.

Ha eddig még nem említettem volna, nagyon-nagyon szeretem a fűszereket. Elképzelhető, hogy "tudat alatt" ezért választottam fűszert, amikor elneveztem a blogomat. Talán az ízesítők iránti "elköteleződésemet" Anyukámtól örököltem, aki rendszerint gazdagon fűszerezte az otthon tálalt fogásokat.

Hagymás bab

Mivel a sütés-főzés számomra egyfajta kikapcsolódást jelent, így leginkább én sürgök-forgok a konyhánkban. Egy dolgot azonban minden alkalommal a férjem készít, s ezt soha nem is akarom átvenni tőle. Egyszerűen nagyszerű. Ez nem más, mint a hagymás bab. Bud Spencer-rajongóknak kötelező elkészíteni.

Oldalak