Az ígéret szép szó, ha betartják... Ahogy végigpörgettem az Instagram képeimet, rájöttem, hogy tartozom Nektek egy recepttel, mégpedig azzal, amit "Pirított mandulával hintett, aszalt szilvás sertéskaraj rozmaringos sütőtökágyon" névre kereszteltem.

quiche

Először is: nagyon rosszul érzem magamat amiatt, hogy hónapok teltek el azóta, hogy nem írtam semmit a blogra. Kicsit zsúfoltra sikeredett az elmúlt pár hét.

Pizza

Tudjátok milyen régóta szeretném megosztani a kedvenc pizzareceptemet? Amióta először megsütöttem, ami körülbelül jó egy éve volt... Hogy miért húzódott ilyen soká? Nos, egyszer ki akartam próbálni, milyen az, ha sok-sok órán keresztül hagyom dolgozni az élesztőt.

Mézes-mustáros sertéskaraj

A minap rettenetesen elfáradtam, de úgy igazán... Ilyen már régen volt: csak a tennivalókra figyeltem, és nem álltam meg szünetet tartani. Biztos, hogy Veletek is volt már ilyen. Ne tegyétek! Kell a pihenés, feltöltődés, különben elkap a gépszíj, és annak könnyen "kényszerpihenő" lehet a vége.

Csirkemell pörkölt

Az ősszel a férjemmel és a szüleivel Ausztriában töltöttünk egy hetet. A vendéglátónk Júlia néni és családja voltak. Igazi ajándékot jelentett számomra, hogy élete végén én is megismerhettem ezt a kedves, kitartó, örökké vidám és aktív hölgyet.

Ha eddig még nem említettem volna, nagyon-nagyon szeretem a fűszereket. Elképzelhető, hogy "tudat alatt" ezért választottam fűszert, amikor elneveztem a blogomat. Talán az ízesítők iránti "elköteleződésemet" Anyukámtól örököltem, aki rendszerint gazdagon fűszerezte az otthon tálalt fogásokat.

Hagymás bab

Mivel a sütés-főzés számomra egyfajta kikapcsolódást jelent, így leginkább én sürgök-forgok a konyhánkban. Egy dolgot azonban minden alkalommal a férjem készít, s ezt soha nem is akarom átvenni tőle. Egyszerűen nagyszerű. Ez nem más, mint a hagymás bab. Bud Spencer-rajongóknak kötelező elkészíteni.

Svéd húsgolyók

Nem is olyan régen apukámmal és a húgommal igen gyakori vendégek voltunk az IKEA-ban - lehet, ebben gyökerezik a Svédország iránti töretlen vonzalmam.

Lazac pórés-diós bundában

Alapvetően nem szerettem a halat; pontosabban az azzal járó macerát. Ha halat ettem, állandóan attól izgultam, hogy véletlenül lenyelek egy szálkát; így inkább kerültem ezt az egészséges, ám igen bonyolult táplálékot.

Lasagne

A mai nap nagyszerűen indult; gyönyörű, napsütéses időre ébredtünk. Ráadásul szombat van, a hétvége első napja. Reggel ellátogattam a közeli piacra. Busz helyett a sétálást választottam, hogy még jobban kiélvezhessem a téli reggel első napsugarait.

Oldalak