Sáfrányos burgonyapüré

Sáfrányos burgonyapüré

Sokféle finom köret létezik, de - szerintem - egynek párja nincsen: ez pedig a krumplipüré. Persze ettem már "ehetetlent", de nem lehetetlen ezt az egyszerű kísérőfogást nagyszerűen elkészíteni. A svéd húsgolyók mellé készítettem el a burgonyapüré "megbolondított" verzióját - négy személyre. Ehhez nem kellett más, mint néhány különlegesebb fűszernövény és két darab édesburgonya - a "megszokott" krumpli mellett, természetesen. 

Hozzávalók:

  • 800 g burgonya
  • 2 db nagyobb méretű édesburgonya
  • 50-60 g vaj
  • 1 dl tej
  • fűszerek: só, bors, kurkuma, sáfrányos szeklice, szerecsendió

Elkészítés: A krumplit apró kockákra vágtam, sós vízben megfőztem. Amikor kész lett, a vizet leszűrtem, majd hozzáadtam a vajat, a tejet és a fűszereket. Krumplinyomóval alaposan eldolgoztam.