körtés zellerkrémleves

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én régen gyűlöltem a zellert, minden formában. Külleme csúnya, az íze számomra menthetetlenül rossz volt akkoriban. Aztán egy pár évvel ezelőtt megtört a jég: elkezdtem megszeretni... De csak úgy fokozatosan.

Sütőtök krémleves

Akkora örömmel nyugtáztam, hogy a Köpönyeg szerint holnaptól beköszönt az ősz - nem csak naptár, hanem időjárás szerint is. Sokkal inkább szeretem, mint a nyarat - szeretném a nyári hónapokat is, csak ez a rekkenő hőség, ami heteken át izzasztja az embereket, nem élvezhető.

Előre bocsájtom: nem ez lesz a leghosszabb posztom. Ez a leves annyira egyszerű, annyira könnyű, hogy bármelyik sietős nap végén elkészíthető egy kellemes, egészséges vacsora gyanánt. Finom ízvilágát a fekete himalája só és a szezámmagolaj párosa garantálja. Próbáljátok ki Ti is!

cukkinis zellerkrémleves

A tavasz számomra a krémlevesek, smoothiek, pürék időszaka - legalábbis idén mindenképp. Ennek fő oka az, hogy elég hirtelen jött el a koranyári meleg, így nem igazán akarom megterhelni a szervezetemet valami nehéz kajával.

Pénteken volt egy kis időm sétálgatni, így ellátogattam a Fény utcai piacra. Nagyon régóta terveztem, hogy felfedezem ezt a terepet is, de elég messze lakunk tőle, ezért általában az Újbudai piacon szerzem be a heti zöldség- és gyümölcsadagot, illetve ha szükséges, a húsféléket is.

kacsaleves

Amikor elkezdtem főzni, számomra alapvető "hozzávalónak" számított a leveskocka, amitől - utólag visszagondolva - elég egyhangúvá vált minden alaplé; nem beszélve arról a rengeteg szörnyűséges összetevőről, amit belesűrítenek egy-egy ilyen kis kockába.

minestrone

A minap ismét az újbudai piacon kötöttem ki. Nagyon szeretem azt a helyet: nem csupán az ízletes alapanyagok miatt, hanem az időközben kialakult személyes kapcsolatok is sokat jelentenek a számomra.

krumplileves

A hideg, rövid nappalok beköszönttével szívesebben húzodunk vissza kis otthonunkba. Ezzel együtt egyre szívesebben fogyasztunk gazdag ízvilágú, tartalmas leveseket; olyat, mint amit ma is készítettem.

Karalábé leves

Elérkezett a tavasz, így gondoltam, ideje lenne egy finom karalábélevest készíteni: természetesen más zöldségekkel felturbózva. A hozzávalókat úgy válogattam össze, hogy csak fehér és zöld színű zöldségek kerüljenek a levesbe.

magyaros bableves

A csülkös bableves a férjem kedvenc étele (és minden egyéb olyan fogás, ami babot tartalmaz), így a mi kis gasztrovilágunkban kitüntetett helyet foglal el ez a finom, magyaros leves. Elég gyakran kerül az asztalra ebéd gyanánt, de csak most jutottam el oda, hogy itt is megosszam a receptet. Nem is ragoznám tovább, íme a leírás, ami alapján elkészülhet ez a remek, gazdagon fűszerezett, szívet és bendőt melengető fogás.A jó étvágy garantált. ;-)

Oldalak