kacsaleves

Amikor elkezdtem főzni, számomra alapvető "hozzávalónak" számított a leveskocka, amitől - utólag visszagondolva - elég egyhangúvá vált minden alaplé; nem beszélve arról a rengeteg szörnyűséges összetevőről, amit belesűrítenek egy-egy ilyen kis kockába.

minestrone

A minap ismét az újbudai piacon kötöttem ki. Nagyon szeretem azt a helyet: nem csupán az ízletes alapanyagok miatt, hanem az időközben kialakult személyes kapcsolatok is sokat jelentenek a számomra.

krumplileves

A hideg, rövid nappalok beköszönttével szívesebben húzodunk vissza kis otthonunkba. Ezzel együtt egyre szívesebben fogyasztunk gazdag ízvilágú, tartalmas leveseket; olyat, mint amit ma is készítettem.

Karalábé leves

Elérkezett a tavasz, így gondoltam, ideje lenne egy finom karalábélevest készíteni: természetesen más zöldségekkel felturbózva. A hozzávalókat úgy válogattam össze, hogy csak fehér és zöld színű zöldségek kerüljenek a levesbe.

magyaros bableves

A csülkös bableves a férjem kedvenc étele (és minden egyéb olyan fogás, ami babot tartalmaz), így a mi kis gasztrovilágunkban kitüntetett helyet foglal el ez a finom, magyaros leves. Elég gyakran kerül az asztalra ebéd gyanánt, de csak most jutottam el oda, hogy itt is megosszam a receptet. Nem is ragoznám tovább, íme a leírás, ami alapján elkészülhet ez a remek, gazdagon fűszerezett, szívet és bendőt melengető fogás.A jó étvágy garantált. ;-)

Sütőtök-krémleves

Egy hosszú és elég fárasztó hét áll mögöttünk, de végre eljött a hét utolsó munkanapja, amikor megkínáltam magamat egy finom sütőtök-krémlevessel.

Marhahús leves lime-mal

A hétvégét a férjem szüleinél (az anyós, após elnevezésnek van egyfajta negatív kicsengése, így nem szeretem használni) töltöttük vidéken. Kellemes, nyugodt napjaink voltak, olyan "igazi hétvége". Aztán újraindult a hét, felpörögtek az események, és nem jutott időm a főzésre.

Az ősz közeledtével egyre többször kívánkozom a forró, tartalmas levesek után. Egyik kedvenc zöldségem - bármennyire is bizarrul hangzik - a cékla. Rendkívül sokoldalúan használható fel, magas a vitamintartalma és nem utolsó sorban a színe is csodás.