kenyér

Aszaltszilvás-mákos-fokhagymás cipók

Aszalt szilvás, fokhagymás kenyérke

Ahogy korábban Instagramon láthattátok, néhány csodás napot töltöttünk az Őrségben. Természetesen ehhez a vendéglátóink által készített házi reggeli tálak is hozzájárultak - hogy jól indulhasson a nap. Minden reggel - többek között - frissen sült házi kenyeret kaptunk, más-más ízesítéssel. Az első adandó alkalommal rá is kérdeztem a receptre, amit végül nem kaptam meg, viszont a liszt beszerzési helyét igen, ami - a vendéglátónk szerint - a jó kenyér igazi kulcsa.

magyar

Graham kenyér

graham kenyér

Vasárnap egy nagyszerű délutánt töltöttünk el négyesben: a férjem és az anyukáink. Míg mi sétálgattunk, cukrászdáztunk, a kenyértészta otthon érlelődött, hogy másnap szuper finom, egészséges reggeli alapnak szolgálhasson. Az utóbbi időben rengeteg You Tube videót, cikket olvastam kenyérkészítéssel kapcsolatban, hogy fejlődjek ezen a területen. Nem tudom, miért, de a kelt tészták felé nagyon húz a szívem: kicsit újraélem a gyerekkoromat, miközben dolgozom velük.

magyar

Provence-i aszalt paradicsomos kenyérke

provence-i kenyér

Tegnap Instán láthattátok a kis kenyeremet, mielőtt sütőbe került volna. Ma szeretném Veletek a receptet is megosztani. Elöljáróban annyit, hogy tényleg nagyon egyszerű. Úgy terveztem, hogy ma reggel egy bögre kávé kíséretében szép nyugodtan megírom a blogbejegyzést, de sajnos ez csak a terv volt. Mikor készíteni akartam a napindító tejes kávémat, azt vettem észre, hogy néhány hangya is koffein után sóvárogott - sajnos néha előfordul, hogy páran megnézik a lakásunk egy-egy szegletét, aztán mi szépen kilakoltatjuk őket.

magyar