reggeli

Reggeli palacsinta

palacsinta

Tervben van egy új sorozat elindítása a Római köményen: mégpedig a reggelizéssel kapcsolatban. Az elmúlt hónapokban ezt az étkezést nagyon elhanyagoltam, és biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül ezen a téren. Reggel egy kávé - jobb esetben egy bögre tea, és irány a munkahely. Az indok a szokásos: nincs idő. Ezen a héten nyugodt körülmények között tesztelhettem, hogy kb.

magyar

Bagel

bagel

Sokan azt mondják, egy lakás szép függönyöktől, kanapéra tett párnáktól, falakon lógó képektől lesz otthonos. Ez mind igaz, de azt gondolom, a sütés épp ennyire fontos ahhoz, hogy egy lakás otthon legyen - különben az IKEA kiállító termei is rendkívül otthonosak... :-) Nem klassz, amikor a sütőből kiáramlik a friss péksütemény, vagy kenyér illata, és szétterjed az egész lakásban? Aztán az általad készített reggelivel lepheted meg családtagjaidat, és persze saját magadat is?

magyar

Túrós batyu

Túrós batyu

Óvodás korom óta rendkívüli módon rajongok a túrós sütikért - persze a mascarponés finomságokat nem szorítom ki a dobogóról. Amikor csak azt a kérdést teszik fel nekem, milyen tortát, süteményt szeretnék, egyből rávágom, hogy "túrósat, természetesen". Így lett az egyik esküvői és a legtöbb szülinapi tortám is túrós. No de, ha már túrós édesség, nem szabad kihagyni a sorból a legtökéletesebb túrós péksüticsodát, a gyermekkorunkból jól ismert batyut.

magyar