olasz konyha

Minestrone

minestrone

A minap ismét az újbudai piacon kötöttem ki. Nagyon szeretem azt a helyet: nem csupán az ízletes alapanyagok miatt, hanem az időközben kialakult személyes kapcsolatok is sokat jelentenek a számomra. Szóval, térültem-fordultam az árusok között, amikor egy kedves idős hölgy pultján megpillantottam azokat az apró méretű cukkiniket, amik néhány perccel később a táskámban landoltak. Nem tudtam ellenállni nekik, annyira szépek voltak.

magyar

Pizza

Pizza

Tudjátok milyen régóta szeretném megosztani a kedvenc pizzareceptemet? Amióta először megsütöttem, ami körülbelül jó egy éve volt... Hogy miért húzódott ilyen soká? Nos, egyszer ki akartam próbálni, milyen az, ha sok-sok órán keresztül hagyom dolgozni az élesztőt. A probléma az időhiányból adódott: amikor éppen pizzát sütöttem, sosem volt 12-24 óránk arra, hogy a kelesztőtálban pihenjen az anyag. Ezen a hétvégén eltökéltem magamat, ha törik, ha szakad, valahogy megoldom, nem lesz több kifogás... És SIKERÜLT!

magyar

Lasagne, te csodás!

Lasagne

A mai nap nagyszerűen indult; gyönyörű, napsütéses időre ébredtünk. Ráadásul szombat van, a hétvége első napja. Reggel ellátogattam a közeli piacra. Busz helyett a sétálást választottam, hogy még jobban kiélvezhessem a téli reggel első napsugarait. A piaci bevásárlás után siettem haza, mert lasagne-t terveztem ebédre, ami nem a leggyorsabban elkészíthető étkek közé tartozik.

magyar