póréhagyma

Karalábé leves

Karalábé leves

Elérkezett a tavasz, így gondoltam, ideje lenne egy finom karalábélevest készíteni: természetesen más zöldségekkel felturbózva. A hozzávalókat úgy válogattam össze, hogy csak fehér és zöld színű zöldségek kerüljenek a levesbe. Számomra ez a tavaszt jelképezi: az üde zöld és a fehér a tavaszi időszak kezdetét jelzi, éppen úgy, mint a a hóvirágnak színei.

magyar

Lazac pórés-diós bundában

Lazac pórés-diós bundában

Alapvetően nem szerettem a halat; pontosabban az azzal járó macerát. Ha halat ettem, állandóan attól izgultam, hogy véletlenül lenyelek egy szálkát; így inkább kerültem ezt az egészséges, ám igen bonyolult táplálékot. Viszont az utóbbi években "felfedeztem" a szupermarketek hűtőszekrényeiben fellelhető, fagyasztott vadlazac-filét. Egyszer kipróbáltam - valamilyen szuper egyszerű elkészítési módot választottam -, azóta az egyik kedvenc fogásom lett.

magyar