dió

Ajándék süti

Emlékeztek a hagyományos amerikai csokis keksz receptre? Ezúttal ajándék gyanánt hasonló ízvilágú muffinokat sütöttem. A dolog úgy indult, hogy a férjem anyukájának (az anyós szóval továbbra sem barátkoztam meg - azok az anyósviccek tehetnek mindenről) születésnapja volt. Mi más jöhetne szóba, mint valami finom kis sütemény? Elég nagy bánatom, hogy Anyukám egészségi állapota nem engedi meg, hogy süssek neki efféle finomságokat.

magyar

Lazac pórés-diós bundában

Lazac pórés-diós bundában

Alapvetően nem szerettem a halat; pontosabban az azzal járó macerát. Ha halat ettem, állandóan attól izgultam, hogy véletlenül lenyelek egy szálkát; így inkább kerültem ezt az egészséges, ám igen bonyolult táplálékot. Viszont az utóbbi években "felfedeztem" a szupermarketek hűtőszekrényeiben fellelhető, fagyasztott vadlazac-filét. Egyszer kipróbáltam - valamilyen szuper egyszerű elkészítési módot választottam -, azóta az egyik kedvenc fogásom lett.

magyar

Omenakakku

Omenakakku

Nyíregyházáról rendszerint több láda almával megpakolva érkezünk haza. Egy részét elosztogatjuk, de még így is rengeteg marad otthonra. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb része felhasználásra kerüljön, elkezdtem almás sütemények után kutatni. Úgy gondolom, az ősz méltó lezárására ez a finn édességcsoda tökéletes választás - egy csésze forró tea kíséretében. :-)  

magyar