kardamom

Kardamomos almáspite

almás pite kardamommal

Megint egy almás süti: az egyik kedvenc fúszeremmel, kardamommal megspékelve. Azt hiszem, nyithatnánk egy almanagykereskedést, még mindig annyi pirosló jonagold van a raktárban. Szóval, ha már elborítanak minket az almák, gondoltam, megint sütök egy kis finomságot estére. Viszonylag hamar elkészül, nagyon finom, és ez a fajta egy egészséges verzió, úgyhogy nyugodt szívvel fogyaszthatjátok, ha nem vagytok gluténérzékenyek.

magyar

Erdei gyümölcsös smoothie kardamommal

erdei gyümölcsös turmix kardamommal

Ti miért vagytok a leghálásabbak Édesanyátoknak? Én - sok más mellett, természetesen - azért, mert megszerettette velem az egészséges életmódot. Az elején nem volt könnyű, mert kisgyerekként nyilván azt akartam enni, amit a barátaimnál láttam: egészségesnek címkézett gabonapelyheket, Mc Donald's-ban vásárolt Mc menüket és egyéb borzalmakat. Aztán ahogy teltek az évek, egyre inkább kezdtünk a húgommal áttérni a tápláló, egészséges, embernek való ételekre.

magyar

Fahéjas kalács

fahéjas kalács

A húsvét közeledtével egyre többet gondolkodom azon, mi kerüljön az asztalra. Ekkor átalában az is eszembe jut, méltatlanul elfeledkezünk arról, ezeken a napokon miről és kiről illene megemlékeznünk. Ebben az esetben nem a nyuszikra, hímes tojásokra, locsolkodásra gondolok. Legalább egy pillanat erejéig eszünkbe juthatna, a húsvéttal valójában Jézus Krisztus halálát és feltámadását, azaz az emberiség megváltását ünnepeljük. 

magyar

{Korvapuusti} finn fahéjas csiga

{Korvapuusti} Finn fahéjas csiga

Szép jó reggelt Minden kedves errejárónak! A tegnapi nap gyönyörű hóesésre ébredtünk, így éppen ideális volt az idő arra, hogy finn fahéjas csigát süssek. Sokszor említettem, mennyire vonz a skandináv recept-repertoár. Ezt a leírást egy nagyon klassz blogon találtam, amit inspiráció gyanánt gyakran böngészek. Ha időtök engedi, látogassátok meg a My Blue & White Kitchen szerzőjének oldalát.

magyar