skandinávia

Fahéjas kalács

fahéjas kalács

A húsvét közeledtével egyre többet gondolkodom azon, mi kerüljön az asztalra. Ekkor átalában az is eszembe jut, méltatlanul elfeledkezünk arról, ezeken a napokon miről és kiről illene megemlékeznünk. Ebben az esetben nem a nyuszikra, hímes tojásokra, locsolkodásra gondolok. Legalább egy pillanat erejéig eszünkbe juthatna, a húsvéttal valójában Jézus Krisztus halálát és feltámadását, azaz az emberiség megváltását ünnepeljük. 

magyar

{Korvapuusti} finn fahéjas csiga

{Korvapuusti} Finn fahéjas csiga

Szép jó reggelt Minden kedves errejárónak! A tegnapi nap gyönyörű hóesésre ébredtünk, így éppen ideális volt az idő arra, hogy finn fahéjas csigát süssek. Sokszor említettem, mennyire vonz a skandináv recept-repertoár. Ezt a leírást egy nagyon klassz blogon találtam, amit inspiráció gyanánt gyakran böngészek. Ha időtök engedi, látogassátok meg a My Blue & White Kitchen szerzőjének oldalát.

magyar

Omenakakku

Omenakakku

Nyíregyházáról rendszerint több láda almával megpakolva érkezünk haza. Egy részét elosztogatjuk, de még így is rengeteg marad otthonra. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb része felhasználásra kerüljön, elkezdtem almás sütemények után kutatni. Úgy gondolom, az ősz méltó lezárására ez a finn édességcsoda tökéletes választás - egy csésze forró tea kíséretében. :-)  

magyar