péksütemény

Teljeskiőrlésű kiflik

teljeskiőrlésű kiflik

Egy csöppet elcsúsztam ezzel a bejegyzéssel. Igazából ez a recept egyfajta módosítása annak, amit a férjem anyukája szokott készíteni nekünk, ha hazalátogatunk. Utazás előtt álltunk, így gondoltam, jól fog jönni egy kis nasi a hosszú autóút alatt. Viszonylag rövid idő alatt elkészülnek, viszont sokáig boldogítják a család tagjait. Próbáljátok ki!

magyar

Bagel

bagel

Sokan azt mondják, egy lakás szép függönyöktől, kanapéra tett párnáktól, falakon lógó képektől lesz otthonos. Ez mind igaz, de azt gondolom, a sütés épp ennyire fontos ahhoz, hogy egy lakás otthon legyen - különben az IKEA kiállító termei is rendkívül otthonosak... :-) Nem klassz, amikor a sütőből kiáramlik a friss péksütemény, vagy kenyér illata, és szétterjed az egész lakásban? Aztán az általad készített reggelivel lepheted meg családtagjaidat, és persze saját magadat is?

magyar

{Korvapuusti} finn fahéjas csiga

{Korvapuusti} Finn fahéjas csiga

Szép jó reggelt Minden kedves errejárónak! A tegnapi nap gyönyörű hóesésre ébredtünk, így éppen ideális volt az idő arra, hogy finn fahéjas csigát süssek. Sokszor említettem, mennyire vonz a skandináv recept-repertoár. Ezt a leírást egy nagyon klassz blogon találtam, amit inspiráció gyanánt gyakran böngészek. Ha időtök engedi, látogassátok meg a My Blue & White Kitchen szerzőjének oldalát.

magyar